ΑΡΧΙΚΗ
LEMNIA XENIA
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

LEMNIA XENIA
Στην βόρεια πλευρά της Λήμνου και στο γραφικό χωριό του Ρεπανιδίου βρίσκονται οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες Lemnia Xenia.

Στεγάζονται σε ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο (χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού) του περασμένου αιώνα, το οποίο φιλοξενούσε μέχρι και τις αρχές του εικοστού αιώνα Τούρκο τιτλούχο. Μετά την απελευθέρωση του νησιού από τους Έλληνες ανακαινίστηκε το 1915, για να ανακαινιστεί ξανά το 2007 και να χρησιμοποιηθεί ως 2 αυτόνομες, υπερσύγχρονες κατοικίες χωρίς να αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του.

Κάθε κατοικία διαθέτει 3 τηλεοράσεις, οικιακό κινηματογράφο, 3 θέσεις στάθμευσης και υπερσύγχρονη οικοσκευή (ψυγειοκαταψύκτη, πλυντήριο, κουζίνα, καφετιέρα κ.λ.π.) για να κάνει την διαμονή άνετη και διασκεδαστική. Ο ιματισμός αποτελείται από επώνυμα λευκά είδη.

Η πίσω πλευρά του κτιρίου διαθέτει μεγάλο κήπο. Η κάθε μεζονέτα μπορεί άνετα να φιλοξενήσει 5 άτομα και όλοι οι χώροι είναι κλιματιζόμενοι με air condition και θερμαινόμενοι τον χειμώνα με καλοριφέρ.


ΡΕΠΑΝΙΔΙ
Ένα ιστορικό χωριό από τα παλαιότερα της Λήμνου. Εδώ εξορρυσόταν και σφραγιζόταν το πιο δημοφιλές φάρμακο της αρχαιότητας γνωστό ως Λημνία Γη (terra lemnia). Η αρχική θέση του χωριού βρισκόταν στο γραφικό λιμανάκι του Κότσινα, αλλά λόγω επιδρομών πειρατών σύρθηκε 2 χιλιόμετρα για να βρεθεί στην θέση που είναι σήμερα. Η πρώτη ονομασία του, ήταν Ερπανίδι από το ρήμα έρπω δηλαδη σέρνομαι.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Στον δήμο Μούδρου που ανήκει και το Ρεπανίδι, βρίσκονται όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού. Αυτοί είναι: τα Καβείρια (όπου τελούνταν τα γνωστά μυστήρια), η Ηφαιστεία (χώρος λατρείας του Ηφαίστου), η Πολιόχνη (αρχαιότερη οργανωμένη πόλη της Ευρώπης), το Κουφονήσι (αρχαίος οικισμός υπό ανασκαφή) και ο Κότσινας (φρούριο και τόπος θυσίας της Μαρούλας, ηρωίδας της Λήμνου).

ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΓΤΠΕ-Π)